Ana Sayfa TOHUMLAR Hububat Tohumları
DEKALB DKC 6308 SİLAJLIK MISIR TOHUMU 50.000 ADET
  • DEKALB DKC 6308 SİLAJLIK MISIR TOHUMU 50.000 ADET
  • DEKALB DKC 6308 SİLAJLIK MISIR TOHUMU 50.000 ADET
DEKALB DKC 6308 SİLAJLIK MISIR TOHUMU 50.000 ADET
Ürün Kodu : Tmo-0499       Yorumlar (0)      Yorum Ekle
Marka :  DEKALB
5,500.00 TL   Kdv Dahil
-
+


DEKALB DKC 6308 SİLAJLIK MISIR TOHUMU

Verim: Her toprak koşuluna adaptasyonu yüksek tohumları kullanarak tarlanızın gerçek potansiyeline ulaşın, dekar başına kazancınızı arttırın.

Güçlü Kök ve Gövde Yapısı: Güçlü ve sağlıklı kök ve gövde yapısıyla hasat zamanı dahi yatmaya karşı yüksek tolerans

Stabil Verim: İklim ve stres koşullarından en az etkilenerek, olumsuz koşullarda bile istikrarlı verim alın.

Rutubet Atma: Bitki fizyolojik olumunu tamamladıktan sonra dane rutubetinin çok hızlı atılmasıyla, hasadınızı öne çekin.

AGRONOMİK ÖZELLİKLER :

Sık Ekime Uygunluk

Çok İyi

Kök/Gövde Yapısı

Mükemmel

Dane Kalitesi

Mükemmel

Rutubet Atma

Mükemmel

Sıcak Stresi Toleransı

Mükemmel

Kök hastalığı (Fusarium) Toleransı

Çok İyi

Yaprak Hastalığı (HT) Toleransı

Çok İyi

Hasatta Yeşil Kalma

Mükemmel

 


MISIR’IN GENEL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ

 

Hazırlayan: Ercan TURAN (Ziraat Mühendisi - Tarla Bitkileri)

 

 

Önemi:

Mısır bitkisinin kökeni ve gen merkezi Amerika kıtasıdır. Mısır bitkisi dünyada ve ülkemizde bitkisel kökenli proteinlerin yeterli ve ekonomik üretimi için büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde mısır tarımı hayvansal protein üretimine büyük ölçüde katkıda bulunmaktadır. Ayrıca bu bitkiden elde edilen nişasta, glikoz ve yağ ülke ekonomimizde ham madde açısından büyük önem taşımaktadır.

 

Ülkemizde mısır üretimi ile özellikle sulanabilir tarım arazilerinin artmasına bağlı olarak son yıllarda önemli ölçüde artmıştır. Uygun iklim şartlarına sahip ve sulanabilen tarım alanlarında mısır ikinci ürün olarak ekilmekte, süt ve besi hayvanı yetiştiricileri için kaliteli, bol ve ucuz yem kaynağı sağlamaktadır.

 

Bitkisel Özellikleri:  

Kök:Mısır saçak kök sistemine sahip bir bitkidir. Mısır kökleri 60–80 cm yanlara ve 2–2,5 m derinliğe inebilmektedir. Mısırda geçici, kalıcı ve destek kökleri olmak üzere üç türlü kök bulunmaktadır.

Sap ve yaprak: Mısır bitkisinde sap, boğum ve boğum aralarından meydana gelir. Mısırda bitki boyu ortalama 1–3 metre arasında değişmektedir. Bazı durumlarda bitki boyu 5–6 metreye kadar çıkabilmektedir.

Özellikle kurak bölgelerde ve tane üretimi için üretilen mısır çeşitlerinde kardeşlenme istenmez. Silajlık olarak yetiştirilen çeşitlerde ise kardeşlenme istenir.

Çiçek:Mısır bitkisinde tepe püskülünde erkek çiçekler, sap boğumlarından çıkan koçanlar üzerinde ise dişi çiçekler yer almaktadır.

Mısır yaklaşık % 96 oranında yabancı döllenen bir bitkididir.

 

 Adaptasyon ve İklim İstekleri:

 Mısır sıcak iklim tahılıdır. Mısır tohumu 10–11 °C’de çimlenmeye başlar. Yaklaşık 5–10 cm derinliğindeki toprak sıcaklığı 15 °C’ye ulaştığında ise çimlenme hızlanır. Bu şartlarda ekimden 7–10 gün sonra çıkış görülür. Mısır üretimi için 30–35 °C’ler arasındaki sıcaklıklar uygun olmaktadır.

Mısır bitkisinin ortalama ve en düşük nem isteği, sıcaklığa ile alınabilen su miktarına bağlı olarak değişmektedir. Fakat nem oranın % 60’ın altına düşmemesi gerekir.

 

Toprak İstekleri

Mısır yetiştiriciliği için en uygun topraklar sıcak, tınlı organik madde ve bitki besin maddelerince zengin, drenajı, iyi havalanan topraklardır. Toprağın pH derecesi 6–7 olmalıdır. Aşırı asitli ve alkali topraklar istenmez.

 

Yetiştirilmesi

Toplam 0 yorum yapıldı


Yorum yaptığınız teşekkür ederiz. Yorumunuz icelendikten sonra yayınlanacaktır.
Sizde yorum yapın
Doğrulama Kodu
BENZER ÜRÜNLER
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.